Nieuws

Groepstraining "Bibbers" en "Mindset"

Groepstraining "Bibbers" en "Mindset"

juli 2024

Om de wachtlijsten in de Jeugdhulpverlening te overbruggen starten wij in september a.s. met 2 groepstrainingen: Bibbers de Baas, bij angst en spanningsklachten en "Groei en Mindset" voor kinderen die willen bewegen van een "fixed" mindset naar een groei mindset. Beide trainingen worden in kleine groepjes van 3-4 kinderen gegeven in onze praktijk in Sassenheim op dinsdagmiddag na schooltijd. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang! De intakegesprekken met ouders zullen al eind augustus plaatsvinden. Deze training vindt plaats op particuliere basis. Aanmelden kan per mail of telefonisch. Lees meer.
Afscheid Maartje van Stiphout-Pel

Afscheid Maartje van Stiphout-Pel

juli 2024

Op woensdag 10 juli nemen wij afscheid van onze collega Maartje van Stiphout-Pel. Maartje was onze 'chief' Leerproblemen, na het vertrek van Laura van Duijn. Zij heeft met haar rust, professionele houding, haar warme hart en betrokkenheid bij de kinderen veel betekent voor de RT leerlingen in onze praktijk en de vele kinderen en hun ouders die zij mocht diagnosticeren en helpen bij hun leerproblemen. Lieve Maartje, het ga je goed, je nieuwe collega's boffen met jou!

Lees meer.
Maatjes R.T.

Maatjes R.T.

mei 2024

Wegens uitbreiding hebben wij na de zomervakantie nog plekjes beschikbaar voor extra leerhulp (R.T.). Deze leerbegeleiding wordt particulier aangeboden, wat betekent dat ouders zelf de kosten betalen. Om de kosten voor ouders te drukken én om het (faal-)angstige kind te plezieren, bieden wij tevens Remedial Teaching aan in tweetallen. Voorwaarde hiervoor is dat beide kinderen aan dezelfde doelen werken, op (enigzins) vergelijkbaar niveau, binnen hetzelfde vakgebied (rekenen, lezen of spelling). Lees meer.

HGD consult

mei 2024

Op donderdagmiddag 30 mei worden de Intern Begeleiders van de Sophia Scholen geïnformeerd over de mogelijkheid van de aanvraag van een HGD consult. Deze vorm van dienstverlening is vanzelfsprekend ook beschikbaar voor Intern Begeleiders van andere scholen. De IB-er geeft hierbij zelf aan waar behoefte aan is; een gesprek met of zonder ouders, met of zonder leerkracht, op locatie of online, kort of lang, gericht op één casus of meerdere hulpvragen en naar welke medewerker de voorkeur uitgaat. De doelstelling is altijd hetzelfde; meedenken en sámen tot oplossingen komen, waarbij de leerkracht de volgende dag gelijk aan de slag kan. Lees meer.

Groepstrainingen

mei 2024

Om de soms (lange) wachttijden in de Jeugdhulpverlening te overbruggen, slaan wij nieuwe wegen in door het aanbieden van (particuliere) groepstrainingen. In september start de groepstraining "Bibbers de Baas" een training voor het verkrijgen van meer zelfvertrouwen bij (faal-)angst. Voorafgaande aan de groepstraining hebben ouders (en kind) een individuele intake met de uitvoerend orthopedagoog om de hulpvraag te bespreken. De groepen zullen niet groter zijn dan 3-4 kinderen, om de kinderen genoeg individuele aandacht te kunnen geven. De kosten van deze groepstrainingen zijn aanzienlijk lager dan bij een individuele behandeling. Ouders kunnen aanmelden via info@orthopedagogiek-teylingen.nl Lees meer.