Nieuws

Samenwerking Sophia Scholen

maart 2023

De samenwerking met (het bestuur van) de Sophia scholen verbreedt en verdiept zich. Er blijkt sprake van een wederkerige relatie; de praktijk hoort van het bestuur waar scholen zoekende in zijn (zoals expertise gericht op meerbegaafdheid en rouw) en het bestuur verneemt waarbij de praktijk intern begeleiders ondersteuning kan bieden (bijv. incidentele of structurele HGD consulten en verdiepend didactisch onderzoek). Intern Begeleiders laten ons weten erg gelukkig te zijn met dit resultaat. Lees meer.
Maartje Pel; remedial teacher, leerkracht én orthopedagoog

Maartje Pel; remedial teacher, leerkracht én orthopedagoog

maart 2023

Heeft u al kennis gemaakt met onze nieuwe duizendpoot? Maartje Pel voert naast de reguliere, particuliere R.T. sessies in de praktijk, ook intelligentieonderzoek en dyslexie/dyscalculie onderzoek uit. Het is haar passie om sámen met leerkracht-(en), intern begeleider en ouders de leerachterstanden van leerlingen inzichtelijk en hanteerbaar te maken. Wilt u graag dat Maartje met u meedenkt? Dan kunt u via Karina Thörner, karina@orthopedagogiek-teylingen.nl, een HGD consult of telefonisch adviesgesprek aanvragen. Lees meer.

Specialisme in de basisGGZ?

december 2022

Met enige regelmaat krijgen wij de vraag of wij gespecialiseerd zijn in hoogbegaafdheid, ADHD of in rouw of traumaverwerking. Wij zijn echter een generalistische praktijk voor de basisGGZ; dit betekent dat onze medewerkers breed opgeleid en geschoold zijn. We worden geacht met een brede blik naar kinderen, scholen en gezinnen te kijken zowel bij onze diagnostiek als onze begeleiding/behandeling, juist om te voorkómen dat we met een tunnelvisie (dit is één richting) naar kinderen kijken. Wanneer ouders of scholen op zoek zijn naar specialisme, verwijzen wij hen door de gespecialiseerde (S)GGZ. Lees meer.
Nieuwe aanmeldingen voor

Nieuwe aanmeldingen voor

december 2022

In januari a.s. starten wij weer met een nieuwe reeks Beter bij de les trainingen. Deze training bestaat uit 24 sessies, en wordt uitgevoerd in 3 maanden. Meer informatie vindt u op onze website. Het is voor ouders en scholen mogelijk om nu reeds aan te melden; de intake (voor ouders en kind) vindt dan nog voor de Kerstvakantie of in de eerste weken van januari plaats. Deze training wordt niet vergoed; de kosten zijn voor ouders en/of school. Lees meer.
Mindset

Mindset

december 2022

In de training Mindset leren kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar het verschil tussen een vaste mindset en een groeimindset (gebaseerd op de mindsettheorie van Carol Dweck). Kinderen met een vaste mindset geloven (bewust of onbewust) dan hun persoonlijke eigenschappen vast staan. Kinderen met een groeimindset geloven dat zij zichzelf steeds kunnen verbeteren en ontwikkelen waardoor zij uitdagingen aangaan, niet opgeven bij tegenslagen, het oké vinden om ergens hard voor te werken, openstaan voor kritiek en inspiratie vinden bij successen van anderen. Deze training is bedoeld voor kinderen van alle intelligentieniveaus waarbij op een begrijpelijke manier over een vaste mindset en een groeimindset en de gevolgen daarvan wordt verteld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de figuren Fixie en Growie waarbij het figuur Fixie een vaste mindset heeft en overal problemen ziet. Het figuur Growie zet deze problemen om in kansen. Het kind oefent hiermee op een speelse manier het denken vanuit een groeimindset. Lees meer.